WordPress vagy Wix? Melyiket válaszd és miért?

WordPress vagy Wix? Melyiket válaszd és miért?

Az internet hajnalán még komoly fejlesztői tudásra volt szükség ahhoz, hogy egy vállalkozás online is elérhetővé váljon. De mára ez megváltozott.

A drag-and-drop (fogd-és-vidd, vizuális alapú) honlapépítőknek hála szinte bárki fel tud építeni egy olyan oldalt, ami elég lehet a legtöbb kkv-nak.

A két talán legnépszerűbb eszköz a piacon a WordPress és a Wix.

Bár mindkettőnek ugyanaz a célja – teljesen más a megközelítésük.

 

Az alap különbség

Azok a funkciók, amik 2019-ben már alapnak számítanak (pl. reszponzív weboldal, ami ugyanolyan jól működik telefonon és tableten, mint asztali gépen) mindkét szolgáltatás esetében jelen vannak, ezért ezekkel részletesen nem is foglalkozunk a cikkben. A többi tényezővel viszont igen.

WordPress vagy Wix, laptop

Az első, és legfontosabb különbség köztük, hogy a WordPress egy CMS (Content Management System), míg a Wix egy weboldal építő.

Ez adja meg a különbözőségüket: mindkettővel lehet weboldalt építeni, de nem ugyanúgy.

A WordPress egy nyílt-forráskódú rendszer (open-source). Ez azt jelenti, hogy bárki hozzáadhat plusz funkciókat, feature-öket, amiket csak le kell töltenünk, és máris az oldalunk részévé válnak.

Ezek lehetnek bővítmények vagy sablonok is, de sajnos a számtalan lehetőség miatt bonyolultabb, mint a Wix. Viszont teljesen ingyenes, ezért rengetegen használják, saját elmondásuk alapján az interneten jelenlévő oldalak 34%-a WordPressen fut.

A weboldalak 34%-a WordPress-en fut

A Wix ezzel szemben egy zárt rendszer, amelyet kezdetben ingyenesen, de egy szint után csak fizetősen tudsz igénybe venni. Tehát az egyszerűségnek ára van.

Vegyünk néhány egyszerű példát:

A Cserfalvi Cukrászda egy III. kerületi cukrászda, amelyiknek WIX alapú oldala van. Fent vannak rajta a termékek, sütemények, árak, nyitvatartás. Egy nem túl bonyolult oldal, de a legfontosabb információk így is fent vannak rajta.

Ezzel szemben ott van a kiszervezett logisztikával foglalkozó Webshippy, amelynek egy sokkal összetettebb WordPress alapú oldala van. Külön szolgáltatás oldalakkal, landing pagekkel, bloggal, regisztrációs és belső felülettel. Itt már indokolt, hogy egy komplexebb, jobban testre szabható rendszert válasszon a tulajdonos, és ne a Wix-et.

De persze ez nem jelenti azt, hogy minden WordPress oldalnak komplexnek kell lennie. Jó példa erre ez a lottószámokkal foglalkozó oldal, amely egy sima landing page, ahol automatikusan frissülnek hetente a számok.

De nézzük meg tételesen, hogy milyen különbségek vannak a WordPress és a Wix oldalak között általánosságban.

 

WordPress vagy Wix: Összehasonlítás

 

1. különbség: Domain és Hosting

 

A Wix esetében bár domaint vásárolnod kell, a hostingot ingyenesen kapod.

Ez könnyebbséget jelent a kezdetekkor, de komoly ára van hosszú távon: Csak a Wix szerverein tudod futtatni az oldaladat, nem tudod elköltöztetni más hosting szolgáltatóhoz.

Ezzel szemben a WordPressnél meg kell venned a domain mellé a hostingot is, de a legtöbb szolgáltató ma már 1-kattintásos megoldást nyújt WordPresshez, tehát nagyon egyszerű az egész megvásárlási és feltelepítési folyamat.

Már pár ezer Ft-ért lehet bérelni évente hostingot, ami remek ár azért, hogy bármikor szabadon mozgathasd a weboldaladat, és a leggyorsabb szolgáltatót választhasd.

 

2. különbség: Egyszerűség és rugalmasság

 

Az egyszerűséget és a rugalmasságot muszáj együtt vizsgálnunk, mert talán ez a kettő jelenti a legnagyobb különbséget a két rendszer között.

A Wix nagyon egyszerű, drag-and-drop alapú weboldal építő. Mivel az egész platform fejlesztése egy kézben van, ezért nagyon szépen kontrollálni tudják, hogy mennyire letisztult a rendszerük.

De mivel nem nyílt rendszer, ezért jóval kevesebb az elérhető plusz feature, plugin van hozzá.

Így is több, mint 500+ sablon közül lehet választani a designt illetően, illetve 200+ kiegészítő applikáció vár a felületen.

Wix sablonok

A WordPress ezzel szemben jóval bonyolultabb (nem bonyolult, csak bonyolultabb), de ez abból adódik, hogy szinte tökéletesen testreszabható. Gyakorlatilag bármit megtalálhatsz, amire szükséged van. 11.000+ sablon és 60.000+ bővítmény közül válogathatsz.

 

3. különbség: Weboldal építés

 

Mindkét rendszerben megtalálható a fogd-és-vidd jellegű építő, ebben nincs akkora különbség.

Wix sablonok vizuális szerkesztője

Viszont az már lényeges, hogy a Wix esetében szinte mindent valós időben és vizuálisan szerkesztesz, a WordPressnél viszont sok esetben csak egy draftot (piszkozatot) módosítasz, és az “előnézet”-et csak akkor látod, ha rákattintasz egy gombra. Magát a szerkesztést nem a tényleges vizuális designon csinálod (főleg cikkek esetében).

Tehát a Wix-szel sokkal könnyebb weboldalt építeni a semmiből. Ugyanakkor, ha fejlesztői segítségre van szükségünk, jóval nehezebben fogunk találni, mert lényegesen kevesebben használják, mint a WordPresst.

Itt jön képbe a 4. különbség.

 

4. különbség: Support

 

A Wix egy fizetős szolgáltatás, és ezekhez általában jár a support is. Ez náluk sincs másképp, telefonos, chates, és email segítséget is kérhetünk tőlük.

A WordPress esetében viszont teljesen más a helyzet: Mivel egy nyílt-forráskódú rendszerről van szó, ami ingyenes – így nem jár support. Viszont néhány Google kereséssel szinte bármilyen problémát meg tudunk oldani, mert rengetegen használják és elég aktív közösséget tudhat magáénak. Amikor előfordul nálad valami probléma, sanszos, hogy az már valaki másnál is előfordult, ezért már több megoldás is létezik rá – csupán meg kell keresned.

 

5. különbség: Keresőoptimalizálás

 

Bár a Wix több platformon is azt hirdeti, hogy a Wix-es weboldalak minden esetben megfelelnek a SEO legfontosabb szabályainak, a gyakorlat azért mást mutat.

Nagy átlagban az látható, hogy a Wix-es oldalak sebessége lassabb, mint a legtöbb optimalizált WordPress weboldal sebessége. Emellett az organikus forgalmuk jellemzően lényegesen alacsonyabb is, ami több tényezőből is adódik.

 

WordPress vagy Wix: Összegzés

 

A Wix egy könnyed weboldal építő, amit szinte bárki használni tud, néhány perc alatt teljesen átlátható az egész.

Azonban havidíjas, nem testreszabható és egyáltalán nem rugalmas, ezért azoknak ajánljuk csak, akik egy alap weboldalt szeretnének létrehozni, mindenfajta testreszabás és egyedi igények nélkül – mert erre nincs jobb a piacon!

Amennyiben viszont hosszútávon gondolkodsz, szeretnél online is terjeszkedni és szeretnél személyreszabott, jól működő és profi weboldalt létrehozni, mindenképpen vesd bele magad a WordPress rejtelmeibe. Igazán jó és egyedi weboldalt inkább ezzel tudsz építeni, a Wix sajnos kevésbé alkalmas rá.

 

Papp Gábor (The Pitch – Seo Blog)

 

WordPress tárhely

WordPress tárhely

Legjobb WordPress tárhely

 

Naponta merül fel a fórumokban, Facebook csoportokban a kérdés: Melyik tárhely-szolgáltatót válasszam?

Teljesen érthető, hogy mindenki igyekszik a számára legmegfelelőbb szolgáltatást megtalálni, legyen szó a tárhely minőségéről, vagy az áráról.

Ebben a cikkben tíz évnyi tapasztalat összegzését osztom meg veletek, hiszen honlapkészítőként nagyon sok hazai tárhelyszolgáltatóval dolgoztam együtt, nem csak weboldal készítés, de honlap költöztetés, honlap javítás, WordPress vírusirtás feladatokkal is.

 

Milyen okból merül fel a tárhely-választás kérdése?

 

Ennek alapvetően két oka van:

 • Új honlap, vagy webáruház készítése
 • Tárhely-váltás, ami rendszerint abból fakad, hogy a jelenlegi szolgáltató nem megfelelő.

Bármi is az ok, a szempontok, amiket figyelembe kell venned, nagyjából ugyanazok.

 

Honlap tárhely kiválasztásának szempontjai

 

1. Stabilitás

Fontos, hogy a honlapod, webáruházad kihagyás nélkül üzemeljen. Különösen fontos ez akkor, amikor fizetett kampánnyal tereled a látogatókat a weboldaladra.

2. Gyorsaság

A honlap betöltődése mind felhasználói, mind seo szempontból lényeges tényező. A leggyorsabb megoldás az ún. vps szerver, de ez
viszonylag drága, és inkább akkor lehet rá szükséged, ha speciális projektet futtatsz – hatalmas webáruházat, több tízezer termékkel, vagy sok felhasználós portált.
Normál weboldal, webáruház esetén az olcsóbb, osztott webtárhely teljesen megfelelő neked.

3. Biztonság

A szerver-biztonság tekintetében elsősorban a külső támadások elleni, tárhely-szintű védelemre kell gondolnunk. Ha ez rendben van a tárhelyen, akkor biztonságos üzemeltetés mellett saját weboldalunkat is jobb eséllyel védhetjük meg a hacker-ek ellen.

4. Könnyű kezelhetőség – cPanel

A tárhelyed technikai kezelésére létrehozott adminisztrációs felület, amely leegyszerűsíti a tárhely szintű feladatokat. Ezekből a feladatokból alapesetben nincs sok, viszont nagyon fontos a rendszeres biztonsági mentés, amit a saját érdekedben rendszeresen el kell végezned. CPanel-en keresztül gyakorlatilag néhány kattintással megteheted.

5. Webtárhely ár

Ár tekintetében a normál osztott webtárhelyek átlagosan 10000-15000 Ft éves díjjal üzemelnek. Érdemes megnézni, hogy tartalmaz-e domain kezelést, illetve SSL tanúsítványt az adott csomag, vagy ezekért még külön kell fizetned.
Nem érdemes csak az ár alapján döntened. Ha évi néhány ezer forinton múlik az online üzleted, akkor felesleges ezen spórolnod.

6. Próbatárhely lehetőség

A weboldal készítés során nagyon jól jön, ha van próbatárhely lehetőség. Így már a domain bejegyzése alatt is készülhet a honlapod, ami 1-2 hetes előnyt is jelenthet, ráadásul ez idő alatt még a tárhelyért sem kell fizetned!

Az általunk ajánlott tárhely szolgáltatók biztosítják neked ezt a lehetőséget.

7. Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat minősége az a szempont, amelyben a legszélsőségesebbek a tapasztalatok.

Találkoztam már minősíthetetlen stílussal, laza lepattintással, és olyannal is, ahol egy hónapig (nem írtam el!) nem válaszolt a szolgáltató az ügyfele kifejezetten sürgős kérdésére. Ez a hozzáállás gyakorlatilag megbénítja az üzleted.

A többi pontban a rengeteg, piacon lévő tárhely-szolgáltató hasonló technikai paraméterekkel rendelkezik, az ajánlott tulajdonságok között nincs lényegi eltérés.

Számomra ezért az ügyfélszolgálat a döntő.

Nem számít, hogy mit ígérnek weblapjukon a szolgáltatók, kizárólag a tapasztalat alapján dolgozunk két kiválasztott partnerünkkel, akiket bátran merek ajánlani ügyfeleimnek is, mert maximálisan megbízom bennük.

Ajánlott tárhelyszolgáltatók:

Profitárhely.hu

 

 

 

Honlap feltöltése tárhelyre

 

Ha van a tárhelyeden cPanel felület, a WordPress telepítése egyszerű lesz. A fájlokat a Fájlkezelőn keresztül fel tudod tölteni, az adatbázis és az adatbázis felhasználó szintén létrehozható a cPanel felületen keresztül.
cPanel nélkül a fájlok feltöltéséhez elsőként egy FTP kapcsolatot kell kialakítanod, az adatbázis pedig a phpMyAdmin felületen kezelhető.

A cPanel-hez gyakran automatikus telepítési lehetőség is jár, de ezt nem javaslom, inkább maradj a manuális telepítésnél.

 

WordPress tárhely igény

 

Amint már fentebb is láthattad, tárhely szempontjából a legfontosabb, hogy képes legyen a fájlok és az adatbázis kezelésére.
Ezzel ma már nincs probléma, minden tárhely tudja ezt. (Statikus html honlapok már nem nagyon készülnek.)

Fontos a biztonsági mentés egyszerű lehetősége, és az, hogy tartozzon a tárhelyedhez SSL tanúsítvány. Ez biztosítja a honlap biztonságos kapcsolaton keresztüli elérését (http helyett https), amely webshopoknál gyakorlatilag kötelező, azonban a honlapodat sem fogja szeretni a Google enélkül. Nem is szólva a biztonsági figyelmeztetésekről, amit a látogatóid kaphatnak a https hiánya esetén – nagy részük biztosan elkattint a hibaüzenetek hatására!

 

WordPress tárhely méret

 

Maga a WordPress rendszer nem túl nagy, egy egyszerű honlap néhány száz megabyte-nál nem több.

A keretrendszer, a tartalmak, a levelezés, és a biztonsági mentés tárhely-szükséglete miatt célszerű ebben az esetben 1-3 gigabyte (GB) tárhelyet vásárolnod.

Ha több honlapod van, esetleg webáruházat tervezel, akkor jól jársz, ha egy kicsivel nagyobb tárhelyet választasz, megközelítőleg 6 GB-ig.

Speciális weboldalak esetén, mint például online piactér, közösségi portál, tízezres nagyságrendű webáruház ennél nagyobb tárhely-méretre is szükséged lehet.

Válaszd a WordPress tárhelycsomagot itt, vagy nézz körül az 1-6 GB-os tárhelyek között itt – és elégedett leszel a tárhelyeddel!

 

WordPress tárhely nélkül

 

Igen, ez is lehetséges. A wordpress.com szolgáltatás egy ingyenes blog felület, ahol a tárhelyet tulajdonképpen a WordPress biztosítja.
A szolgáltatás teljesen ingyenes, azonban kizárólag személyes blog esetén ajánlom, üzleti célra az ingyenesség szokásos korlátai miatt nem alkalmas.

 

Összefoglalva:

 • 1-6 GB méret
 • Segítőkész ügyfélszolgálat
 • SSL tanúsítvány a https kapcsolathoz
 • cPanel a biztonsági mentéshez

 

WordPress frissítés, weblap frissítése

WordPress frissítés, weblap frissítése

Frissíthetek…?

 

Ügyfeleim gyakran felteszik a kérdést: Frissíthetem a WordPress-t? Nem lesz baj?

Sajnos, nem tudom megjósolni. Alapesetben nem lesz baj.

De. Tudjuk, hogy a WordPress motor, a sablonok, a bővítmények mind-mind frissítendők, és könnyen előfordulhat, hogy az új verziók valahol összeakadnak egymással (vagy régebbi verziókkal), és funkcionális, vagy kinézetbeli hibát okozhatnak, szélsőséges esetben az egész honlap széteshet, vagy elérhetetlenné válhat.

És még egy “de”:

A WordPress frissítés nem opcionális! Muszáj frissíteni, mert csak így tarthatjuk biztonságban a honlapunkat. Sokat mesélhetnének erről mindazok, akiknek elavult plugin, vagy sablon miatt fertőződött meg a honlapja!
(Ha ilyen problémával küzdesz, weboldal vírusmentesítő szolgáltatásunkkal tudunk segíteni.)

Egyszóval, frissíteni KELL.

Hogyan tegyük ezt úgy, hogy tényleg ne legyen baj, és a weboldalunk biztonságban legyen?

 

Honlap biztonság illusztráció, számzáras jelszó

 

Weblap frissítése biztonságosan

 

1. Ahhoz, hogy egyáltalán minimális biztonsággal frissítsünk, szabályos WordPress honlap felépítés szükséges.

 

Értem ezalatt, hogy:

 • Fizetős sablonok, bővítmények kizárólag hivatalos eladótól használhatóak, az ingyen letöltött, ún. nulled cuccokat felejtsük el! (Nem csak etikátlan, de egytől egyig vírussal fertőzöttek, vagy minimum biztonsági réssel vannak ellátva.) Az eredeti fájlokat őrizzük meg (lehetőleg több adathordozón is), illetve amíg frissítés jár hozzá, addig a legfrissebb változatot is.
 • A tárhely követelményei is feleljenek meg a mai elvárásoknak (pl. php verzió). A legtöbb piacon lévő tárhelyszolgáltatás rendben van ilyen szempontból.
 • Ha a honlap felépítéséhez, fejlesztéséhez külön programozás kell, célszerű megkérdezni a szakembert, hogy mely fájlokban nyúlt bele a kódba (és ezt fel is írni magunknak), illetve célszerű kifejezetten WordPress codex-hez értő programozót keresni, aki érti a WordPress motor felépítését, és nem a szomszédpistike-majd-megoldja-okosba módszert alkalmazni, mert nagy árat fizethetünk érte.
 • Jó, ha van gyereksablon (child theme) a honlapunkon, így jó eséllyel megmaradnak az esetleges kódszintű változtatások a sablonunkban frissítés után is.

 

2. Lehetőleg ne ezerévente egyszer álljunk neki a frissítésnek.

Sokan esnek abba a hibába, hogy félelemből, vagy más elfoglaltságok miatt hónapokig (alig merem leírni: …akár évekig) halogatják a frissítéseket. Ez kifejezetten rossz stratégia, mert az elavult bővítmények és sablonok, vagy akár maga a WordPress motor hatalmas biztonsági rést jelentenek – ezt nem lehet elégszer elmondani!

Gondoljuk arra, hogy az okostelefonunkra minden nap több frissítés érkezik. Pontosan tudom, hogy milyen idegesítő, és felesleges időpocsékolásnak tűnik – de tudomásul kell vennünk, hogy ez egy felgyorsult világ, és a fejlesztők a (szintén gyorsan dolgozó) hackerek ellen veszik fel a harcot az állandó változtatással. Ha ennyit nem teszünk meg magunkért, akkor saját magunkat szolgáltatjuk ki az adathalászoknak.

Ráadásul a frissítés kis lépésekben kevésbé kockázatos, mintha tíz-húsz verziószámot ugranánk egy-egy alkalommal.

 

3. Jó tudni, hogy a WordPress főverziók (pl.: WP 4.x, WP 5.x), a sablonod, és (ha használod a webáruházadban) a WooCommerce főverziók frissítése kicsivel több kockázatot jelent. A főverziók jellemzően többféle, és nagyobb mennyiségű változtatást hordoznak magukban.

 • A változtatásokkal járó bug-okat, hibákat kiküszöbölheted azzal, hogy a főverziók esetében kivársz, és nem frissítesz azonnal. Célszerű megvárni az első-második alverziót a nagy váltás előtt (pl.: WP 5.0.0 helyett 5.1.0).
 • A nagyverziók tervezett funkcionális változtatásai (mint például a Gutenberg blokk szerkesztő, melyet a WordPress 5-ös főverzió hozott magával) szintén érinthetnek téged. Ezekről célszerű a blogokban, fórumokban tájékozódni.

Ahogyan az életben mindenhol, a változtatások változtatására is hamarosan talál megoldást a WordPress nagy közössége. 😉

 

4. A frissítések sorrendjére nincs hivatalos állásfoglalás. A legtöbb szakember a következő sorrendet használja:

 • bővítmények frissítése
 • sablonok frissítése
 • WordPress motor frissítése

Én magam is így csinálom, azonban feltehetően vannak, akik visszafelé lépegetnek, vagy össze-vissza frissítenek, ahogyan jön – önmagában ez nem okoz gondot általában.

 

5. Mindig készíts teljes biztonsági mentést a honlapodról a frissítés előtt!

TELJES biztonsági mentést, tehát a fájlokat és az adatbázist IS le kell mentened a saját gépedre. Így, ha bármi félrecsúszik, vissza tudod állítani a jelenlegi állapotot, sérülésmentesen.

Ha az összes eddigit figyelmen kívül hagyod, ez az egy mindenképpen szükséges!

 

WordPress frissítés lépései

 

Maga a frissítési folyamat végtelenül egyszerű és felhasználóbarát. Gyakorlatilag egy next-next-finish elvű, két gombnyomással megoldható dolog.

Amikor belépsz az admin felületedre, a WordPress jelzi, hogy frissítésed érkezett.

Eztán a WordPress frissítési felületén kijelölöd a választott sablont, bővítményt, vagy motort, és egy gombnyomással elindítod a folyamatot.

 

wordpress frissítés lépései, képernyőfotó az admin felületről

 

Vársz egy keveset, és amikor szól a honlapod, készen vagy. 🙂

Célszerű végigkattintani a menüket, oldalsávokat, letesztelni az űrlap-küldést, vagy a webáruház vásárlási folyamatát, hogy biztos lehess benne, minden simán lezajlott.
Ha biztosra szeretnél menni, mentsd le a honlapod a frissített változatban is!

 

Weboldal automatikus frissítése

Alapesetben az automatikus frissítéseket csak a nagyon szimpla felépítésű honlapok esetében ajánlom, ha van (szintén) automatikus napi biztonsági mentés.

Bár a frissítés egyszerű folyamat, mégis – ha bajt okoz, akkor fontos, hogy kézben tartsuk a kontrollt.

A WordPress 3.7 óta az automatikus frissítést egy darabig beépítették a motorba, most azonban már csak a lehetőség van meg, alapértelmezetten ki van kapcsolva.

Bekapcsolhatjuk a wp-config.php fájl-ban, ebben a sorban:

define(‘AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED’, true);

Ha a “true” helyett “false”-ra írjuk át ezt a parancsot, az automatikus frissítés ismét működésbe lép.

Ha nem szeretnénk mindent és bármikor automatikusan frissíteni, vagy a kódban turkálni, lehetőség van bővítményekkel szabályozni az automatikus frissítést.

A bővítmények általában lehetőséget adnak arra, hogy differenciáltan szabályozzunk: például csak a bővítmények, vagy sablonok frissítését kapcsoljuk be, vagy letilthatjuk a főverziók frissítését (major updates), és megtarthatjuk az alverziókét (minor updates).

 

A teljesség kedvéért meg kell emlékezni arról is, hogy frissítést nem csak az adminisztrációs felületről, hanem FTP kapcsolaton keresztül is csinálhatunk. Ez inkább baj esetén szükséges, középhaladó technika, alapesetben nincs erre szükség.

 

Összefoglalva:

1. A frissítés nem opcionális, hanem kötelező biztonsági elem!

2. Mindig legyen előtte teljes biztonsági mentésed

3. Ha nem tudod, vagy nem akarod megcsinálni: támaszkodj olyanra, aki ért hozzá – írj nekünk!

A következő cikkben a WordPress biztonsági mentéssel fogunk foglalkozni.

 

 

Cégbemutató weboldal készítés

Cégbemutató weboldal készítés

Mi az a cégbemutató weboldal?

Többféle céllal készülhetnek honlapok – például webáruház, érkező oldal (landing page), blog, online katalógus, híroldal, és sok egyéb.

Azonban a legtöbb készülő weboldal célja egy cég tevékenységének bemutatása.

Lehet ez egyszerűbb, mint egy online névjegy – ez akkor lehet szerencsés, ha az ügyfeleidet elsősorban offline szerzed. Ilyen esetben a brand-építés az elsődleges cél – magyarul: Ha az ügyfeleid, vagy leendő megrendelőid a honlapodról tájékozódhatnak a termékedről, szolgáltatásodról, a referenciáidról, a nyitvatartásodról, illetve a cég elérhetőségeiről.

Ha az internetről (is) szeretnél megrendelőket szerezni, akkor a cégbemutató weboldalnak más online eszközökre is szüksége lesz.

Ha kíváncsi vagy, mi lehet, olvass tovább! 🙂

 

Cégbemutató weboldal kép Plant-Web Stúdió

 

A legtöbb megrendelést cégbemutató weboldal készítésére kapjuk

 

A cégbemutató weboldalak típusai

 

1. Online névjegy, brand építés

Ahogyan fentebb is olvashattad, a névjegy típusú weboldal offline ügyfélszerzés esetén ideális, sőt szükséges.

Ahhoz, hogy az ügyfeleid neked szavazzák a vásárlás bizalmát, meg kell nekik mutatnod a céged legjobb arcát. Megmutathatod, milyen klassz termékeid vannak, hol van a boltod, kik a munkatársaid, milyen referenciáid vannak, és – az ügyfélvéleményeken keresztül – mennyire elégedettek azok, akik nálad vásároltak.

Informatív dolgokra is használhatod ezt az egyszerű weblap típust, mint a nyitvatartásod, és a kapcsolatfelvételi információk.

 

2. Ügyfélszerző cégbemutató weboldal

Ez a honlap típus magában foglalja az egyszerű névjegy weboldal tartalmi elemeit, azonban különböző, a vállalkozásodra szabott elemekkel egészítjük ki.

Milyen online marketing eszközökből válogathatunk?

 • Blog szekció, szakmai cikkek, izgalmas bejegyzések a témádban
 • Közösségi média (Facebook, Instagram, Twitter) összekötés
 • Látogatói interakciók: hozzászólás, termékértékelés, véleményezés lehetősége
 • Hírlevél feliratkoztatás
 • Kapcsolatfelvételi, rendelési űrlapok
 • Hírlevél feliratkoztatás
 • On-site seo
A honlap tervezése során Veled, a megrendelővel együtt kitaláljuk, hogy ezek közül mi az a fegyvertár, ami konkrétan a te vállalkozásod ügyfélszerzését segíti.

 

3. Cégbemutató weboldal szolgáltatás értékesítésére

Ha szolgáltatást értékesítesz, a honlapod ebben is nagy segítséget nyújthat. A bizalomépítés fontos kellékei közé tartozik a referenciák, és az ügyfélvélemények bemutatása, és a szolgáltatás részletes leírása.

Megjelenítheted az árakat, és ha van fizikai üzleted, akkor annak helyét és nyitvatartását.

Elhelyezhetsz kapcsolatfelvételi űrlapot, amivel megkönnyítheted az érdeklődőknek, hogy kérdezzenek tőled a szolgáltatásoddal kapcsolatban. Ha online értékesítesz, akkor megrendelőlappal teheted gördülékennyé a vevőid kiszolgálását.

Előfordulhat, hogy a szolgáltatásod nem hétköznapi, nem közismert téma. Ebben az esetben remek felületet ad a weblap arra, hogy megtanítsd az érdeklődőknek – akár életszagú példákon keresztül -, miért hasznos, ha igénybe veszik, amit kínálsz.
Erre elsősorban egy blog/cikk szekció alkalmas. Ha ügyesen csinálod, és netán még a keresőoptimalizált szövegírás szabályait is megtanulod, amelyre online oktatás keretében nálunk is lehetőséged nyílik, akkor egy ilyen terepen könnyen szakértővé válhatsz, és dominálhatod a piacod.

4. Landing page, one-page weboldal

Speciális weblapok, amelyek akár egy termék, vagy szolgáltatás kampányszerű értékesítését teszik lehetővé. A cégbemutató weboldal kiegészítőjeként értelmezhetőek inkább, melyekre különleges szabályok vonatkoznak.

Technikailag lehet oldal, aloldal, vagy aldomain, design-ja illeszkedhet a fő weboldalad arculatához, vagy teljesen más külsőt is kaphat.

 

Reszponzív weboldal készítés

 

Annak ellenére, hogy robbanásszerűen növekszik a telefonról internetezők száma, és hogy a Google évek óta hátrasorolja a nem-mobilbarát oldalakat, még mindig rengeteg olyan honlappal találkozhatsz, amelyek az asztali változat törpésített másai, hangyányi, olvashatatlan betűkkel.

A reszponzív honlapok mind asztali, mind mobil kijelzőn megfelelő megjelenést biztosítanak. Nálunk kizárólag ilyen, mobilbarát honlapok készülnek, minden felár nélkül. Ezt a látogatóid, és a Google is szeretni fogják!

Itt nézd meg, hogy a konkurenciád weboldala mobilbarát-e: Google reszponzív honlap teszt.

 

Céges honlapkészítés Budapesten, országosan

 

Bár honlapjaink Budapesten készülnek, a honlapkészítés online műfaj, így nincs helyhez kötve a tevékenység.

Nem számít a honlapkészítő, és a megrendelő közötti távolság sem, hiszen online írásban, és telefonon minden tökéletesen intézhető. Egyszerűen megoldható a képernyőmegosztás is, ami azt jelenti, hogy ugyanazt a monitort láthatjuk egyszerre, bármekkora is közöttünk a távolság.

Az egész ország egész területén vannak elégedett ügyfeleink, így ezt az elméletet sokéves gyakorlat is bizonyítja.

 

Céges weboldalkészítés árak

 

Ha körbenézel a honlapkészítők árain, hatalmas különbségeket fogsz látni. Néhány tízezer forintos csomag-ajánlatoktól (javaslom ezt fenntartással kezelni), olyanok is akadnak, akik félmillió forintos elköteleződés alatt szóba sem állnak veled; innentől pedig a határ a csillagos ég…

Sőt, vannak népszerű ingyenes honlapkészítő rendszerek, amelyek bizonyos célokra megfelelőek lehetnek, azonban cégbemutató weblapok céljára komolytalan megoldás.

Rengeteg honlapkészítő weboldalán nem is találsz árakat, pusztán árajánlatkérési lehetőséget.

Azért, hogy megkönnyítsük a tájékozódást, weboldal készítés csomagokat állítottunk össze a leggyakoribb igényekből, a piaci ár alsó határán.

Honlapkészítő – Honlap csomagok

Hogy a honlap-csomagok árazása egyértelműbb legyen, segítségül példa-honlapokat láthatsz a linkekre kattintva:

S-csomag
M-csomag
L-csomag

 

Nem támogatjuk a “gatyaletolós” árversenyt, de az átverős, túlárazott, az ügyfél tájékozatlanságát kihasználó lehúzást sem. Alapelveink szerint minőségi munkát adunk a piaci ár alsó határán. Így akár induló mikrovállalkozások is elérhető áron felépíthetik online megjelenésüket.

 

A honlapkészítés csomagokon túl természetesen egyedi árajánlatra is van lehetőség – Írj nekünk, az árajánlat nálunk ingyenes!

 

Fontos tudni:

 • Nálunk nincsenek rejtett költségek, a munka elején pontosan tudni fogod, hogy amit kértél, mennyibe kerül. Természetesen a közben esetlegesen felmerülő plusz igények plusz pénzbe kerülnek, azonban ezeket a költségeket is pontosan megbeszéljük, így nem érhet meglepetés.
 • Cégünk alanyi adómentes, tehát a számlát áfa nem terheli, ezzel is kedvezőbbé téve a honlapkészítés árát.
 • Előleget soha nem kérünk!
 • Ha részletfizetést szeretnél, előzetes megegyezés alapján az is megoldható.

Természetesen nálunk is vannak olyan feladatok, amelyeket nem lehet “csomagba kötni”, jellemzően ilyen a weboldal javítás, amely a honlap ismeretlen előéletét, és a közben felmerülő megrendelői igényeket tekintve előre felmérhetetlen feladat. Ebben az esetben óradíjas ajánlatot tudunk adni, amelyben a napi egyeztetés, és akár limitek beépítése garantálja ügyfeleink számára a költségek kontrollálhatóságát.

Külön kell megemlíteni a webáruházakat, amelyek a céges honlapok funkcióin felül speciális értékesítési folyamatokat végeznek, így az árazás tekintetében (is) külön kategóriát képviselnek.
Cégünk, a Plant-Web Stúdió ebben a tekintetben is azt az elvet képviseli, amit a honlapkészítés esetén: Minőségi munkát adunk a normál piaci árak alsó határán: Webáruház készítés árak

 

Egyszerű felhasználói frissítés, betanítás

A WordPress honlapok egyik legnagyobb előnye, hogy felhasználóként is saját magad frissítheted a weboldalad.

Ezt az előnyt mindenképpen szeretnénk megadni MINDEN ügyfelünknek, ezért a honlapkészítés mellé nálunk jár a felhasználói betanítás! Kiválaszthatod, hogy online oktatást, vagy lépésről-lépésre képes bemutatókat szeretnél inkább.

Ezzel magad fogod tudni a tartalmaidat frissíteni (új cikkeket, bejegyzéseket feltenni, árakat, vagy egyéb változásokat átírni), így nem kell minden apróságért webmestert fizetned.
Ha mégsem szeretnél ezzel foglalkozni, megbízhatsz minket a havi fenntartással, így minden terhet át tudsz adni, ami a honlapoddal kapcsolatos!

Természetesen a felhasználói kezelésen túl lehet, hogy egyéb dolgokat is magad szeretnél változtatni a honlapodon. Ebben is tudunk segítséget nyújtani online WordPress oktatás keretében.

 

Cégbemutató weboldalért keress minket!

 

Weblapjaink motorja a WordPress.

Weboldalaink “ruhája” elsősorban a mobilbarát, prémium DIVI sablon, amelyet a megrendelt honlapodhoz ingyenesen megkapsz!

Webáruházaink WooCommerce alapon készülnek.

 

 

Legfrissebb WordPress sablonok ingyen – 5. rész

Legfrissebb WordPress sablonok ingyen – 5. rész

Megelőzőleg több alkalommal olvashattatok klassz, ingyenes WordPress sablonokról:

 

A mostani mini-sorozatban a legfrissebb, ingyen elérhető WordPress sablonokat mutatom be nektek. Előzmények:

 
Ingyen WordPress sablonok 1. rész
Ingyen WordPress sablonok 2. rész
Ingyen WordPress sablonok 3. rész
Ingyen WordPress sablonok 4. rész
 

Ha beleszerettél valamelyik témába, a képre kattintva le is töltheted a sablont!

“Apróbetű”: Célszerű az új sablont élesítés előtt egy teszt-oldalon kipróbálni, mert sem te, sem a fejlesztő nem ismerheti az összes lehetséges inkompatibilitási problémát. Tehát: Tesztelj, aztán élesíts!

Az alábbiakban 3+1 különleges, izgalmas külsejű sablont találhattok, a legfrissebbek közül!
 

1. Millo – Blog célú sablon

 

Millo

A Millo egy egyszerű, fotó portfólióra épülő WordPress sablon. Jól használható utazás, ételek/receptek, vagy egyéb fotós blog témájában. Kreatív ügynökségek, fotó-stúdiók is használhatják.

Jellemzők: egyedi háttér, egyedi logó, egyedi menü, lábléc oldalsáv (footer widget), rácsos elrendezés (grid layout).

 

 

2. Garuda – Többcélú, ingyenes WordPress sablon

 

Garuda

A Garuda sablon fejlesztői a WPKoi theme csapata. Dinamikus, barna és narancssárga színvilágú téma.
Többcélú sablon, használható tehát művészeti, és üzleti bemutató céljára, vagy ha éppen blogot, vagy webáruházat indítasz. Sokféle személyreszabás lehetőségét építették be, így kódolás nélkül is könnyen egyediesíthető. WooCommerce kompatibilis, és jól együttműködik a legtöbb drag-and-drop oldalépítővel.
A dokumentációt itt találod: wpkoi.com/docs.

 

 

3. Blogger Era Plus – Blog sablon

 

Blogger Era Plus

A Blogger Era Plus a Blogger Era gyereksablonja. Reszponzív (mobilbarát) sablon, kifejezetten blog célra fejlesztve. Könnyen testreszabható.

Jellemzők:
Egyedi háttér, egyedi fejléc, egyedi logó, egyedi menü, bal oldali oldalsáv, jobb oldali oldalsáv, nyelvi támogatás, beépített sablon-beállítások (theme options).

 

 

3+1. VW Travel – Utazás témájú WordPress sablon

 

VW Travel

A VW travel utazó bloggerek, és utazási-turisztikai ügynökségek számára készült sablon. Hasznos lehet turisztikai hírek, útikalauzok, utazási kalandok témájában is. Hotelek, repjegy-ügynökségek is hasznosíthatják.
A fejlesztők gyors betöltődést, személyre-szabhatóságot, fordíthatóságot, ígérnek.
Demo sablon: https://www.vwthemes.net/vw-travel-pro/

 

Ha kipróbáltad valamelyik sablont, írd meg kommentben, hogyan tetszett! 🙂

 

Ha megtanulnád a WordPress-t, gyere, tanulj velünk – ingyen Divi sablont is adunk ajándékba! 🙂

 

 

Legfrissebb WordPress sablonok ingyen – 3. rész

Legfrissebb WordPress sablonok ingyen – 3. rész

Megelőzőleg több alkalommal olvashattatok klassz, ingyenes WordPress sablonokról:

 

A mostani mini-sorozatban a legfrissebb, ingyen elérhető WordPress sablonokat mutatom be nektek.

 
A minisorozat első részét ide kattintva találod meg.
A minisorozat második részét ide kattintva találod meg.

Ha beleszerettél valamelyik témába, a képre kattintva le is töltheted a sablont!

“Apróbetű”: Célszerű az új sablont élesítés előtt egy teszt-oldalon kipróbálni, mert sem te, sem a fejlesztő nem ismerheti az összes lehetséges inkompatibilitási problémát. Tehát: Tesztelj, aztán élesíts!

Az alábbiakban három különleges, izgalmas külsejű sablont találhattok – nem “sablonosak”, ugye? 😉

 

1. Elemento – fotós WordPress sablon

 

Elemento Photography

Az Elemento Photography egy Gutenberg kompatibilis sablon, az Elemento sablon gyerek-sablonja (child theme). Többcélú, elsősorban fotógalériák építésére alkalmas sablon. Fotósok, fotó-bloggerek, utazás-témájú honlapok ideális sablonja. A fejlesztők szerint gyors, és keresőbarát felépítésű.

 

 

2. Kubera – Többcélú (multipurpose) WordPress sablon

 

Kubera

A Kubera egy dinamikus elrendezésű, élénk sablon. Többcélú, a fejlesztők szerint művészeti, blog, üzleti, vagy portfólió témákban is jól használható. Sokféle testreszabási opciót tartalmaz, így kódolás nélkül is könnyen egyediesíthető. WooCommerce kompatibilis, reszponzív sablon.
 

 

3. ZenMacrame – Többcélú WordPress sablon

 

ZenMacrame

A ZenLife gyereksablonja. Teljesen reszponzív (mobilbarát), többcélú, ingyenes WordPress sablon. Többek között főoldali slider-t, animált effekteket, teljes szélességű oldal-sablont, többszörösen legördülő menüt, és rengeteg közösségi ikon lehetőséget (fejléc, lábléc) építettek be a fejlesztők.

 

Ha kipróbáltad valamelyik sablont, írd meg kommentben, hogyan tetszett! 🙂

 

Ha megtanulnád a WordPress-t, gyere, tanulj velünk – ingyen Divi sablont is adunk ajándékba! 🙂

 

 

Igen, mi is használunk sütiket, de nagyon keveset. :) A honlap további használatához a sütiket el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás