Folyton vita folyik arról, hogy a tartalom a király, vagy sem.

Ha engem kérdezel, hát az! És ez tapasztalaton alapuló vélemény…
Ettől függetlenül van még valami, ami közel annyira fontos, mint a szavak!

Hogy mi az?

Természetesen a színek!

Első benyomásból nincs második!

ColoursEncourage


 

Mindig van egy kiemelt szempont, amire a látogatóidat rá szeretnéd venni. Ez az a cél, amire a legjobban kell koncentrálnod. Ez lehet a feliratkoztató gomb, a “kövess minket” gomb, vagy akár a “megveszem” gomb.

Akármelyik is, az, hogy az emberek kattintanak-e, vagy sem, az attól függ, hogy milyen érzéseket vált ki belőlük a honlapod.

Nézd meg, hogy melyik az az 5 legnépszerűbb szín, ami a látogatóidban mély elköteleződést és ellenállhatatlan kíváncsiságot ébreszt!

 

Piros

Pinterest

Kétségkívül a piros a legforróbb szín. Ha megnézed például a Pinterest színpalettáját, láthatod, hogy a vezető szín a piros.

A pirosról gyakran a szerelemre asszociálunk, mert egy erőteljes és dinamikus szín, ami erős szenvedélyt tud kiváltani minden tárgyban, amit képvisel.

Sokszor láthatjuk ezt a színt kiárusítások, vagy sales promóciók alkalmával, sürgető érzést keltve a vásárlókban.

Annak ellenére, hogy ez az intenzív szín izgalmat és ösztönzést kelt a látogatókban, bánj vele óvatosan! A túl sok pirostól akár hátat is fordíthatnak neked…

Ezt a színvilágot inkább hangsúlyozásra használd a weboldaladon. Keverd fehérrel, szürkével, világoskékkel, vagy ezüsttel.

Így használd a pirosat:

RedSubscribe

 
Jó tudni:

“A látható fény tartományán belül a vörösnek van a legnagyobb hullámhossza, 625-750 nm közötti. Fotokémiai hatása a vörös fénynek a legkisebb. Kiegészítő színe a vörös-zöld-kék színmodellben a kékeszöld vagy cián, Newton színkörében egyfajta zöld, Goethe színelméletében a kék.”

Wikipédia

 

10 asszociáció a pirosra:

1. Vér
2. Háború
3. Tűz
4. Férfiasság
5. Szenvedély
6. Csábítás
7. Düh
8. Erő
9. Energia
10. Bátorság

Piros színkódok:

Hexa kód: #FF0000
RGB: (255, 0, 0)

 

Folytatjuk! A narancssárga…

 

 

Forrás: www.1stwebdesigner.com/design/5-web-design-colours-visitors-click

 

Share
Oszd meg, ha tetszett!