A Woocommerce 3.0 komoly főverzió váltás volt, így sokan találkozhattatok azzal a jelenséggel, hogy az addig jól működő fordítások ismét angol nyelvűre változtak.

Ilyen volt például az “Update cart“, “Cart totals“, “Proceed to checkout“, vagy a “View cart” kifejezések.

Ha már otthonosan mozogsz a webáruházad fájljai között, első lépésben nyilván letöltöd a woocommerce nyelvi fájlját: wp-content – languages – plugins: woocommerce.po

Ezt megnyitva a Poedit szerkesztővel ér az első meglepetés. Rákeresve a kérdéses kifejezésekre láthatod, hogy azok bizony ugyanúgy le vannak fordítva, mint eddig…

Ha nagyon rutinos vagy, elvesztegethetsz még jó pár órát a sablonod fájljainak átturkálásával is, hátha ott változott meg valami… :)
Nem ez történt.

A WordPress (így a Woocommerce bővítmény) fordításai kis-, és nagybetű-érzékenyek!
Magyarul: Ha a forráskódban a View cart kifejezést a frissítés alkalmával View Cart-ra változtatták, akkor bizony ez fog megjelenni a webshopban, hiába van előbbi szépen lefordítva a nyelvi fájlodban.

Megoldás:

Letöltöd a woocommerce.pot fájlt a gépedre. Elérési út: wp-content – plugins – woocommerce – i18n – languages

Megnyitod a (már előzőleg letöltött) woocommerce.po fájlt a Poedit szerkesztővel, majd kikeresed a felső menüből a Katalógus – Frissítés pot fájlból parancsot. Frissítesz, és a kérdéses kifejezéseket már le is tudod fordítani!

Ha minden kész, elmented (ekkor létrejön a woocommerce.mo fájl), és FTP-n keresztül visszamásolod őket (a .po és .mo fájlt) a webáruházad megfelelő mappájába (wp-content – languages – plugins)

Készen vagy, működik! :)

 

Tipp: Ha a Poedit szerkesztőben “Bizonytalan” jelölés van egy fordításon, nem fog megjelenni a webáruházban. Ki kell venned a jelölést, és ismét elmenteni a .po fájlt.

Fontos: Mielőtt hozzákezdesz a procedúrához, készíts egy teljes mentést a fájlokról és az adatbázisról! Tudod, ez minden “beavatkozás” előtt alap biztonsági lépés!

Ha úgy érzed, hogy a fentiek túl bonyolultak számodra, keress minket, segítünk!

 

Oszd meg, ha tetszett!