Van élet a Photoshop-on túl is. Nézd meg a válogatott listát az 5 legjobb online képszerkesztő programról!

online képszerkesztő laptopon

 

Sokan a képszerkesztést a Photoshop-pal mossák össze, ami ahhoz vezetett, hogy a “photoshoppolni” igévé vált nem csak a magyar, de az angol nyelvben is.

Pedig a képszerkesztés sokkal több, mint maga a Photoshop.

Hiba lenne csak erre korlátozni, mert rengeteg profi képszerkesztő megoldás létezik a piacon – főleg akkor, ha nem a professzionális, hivatásszerű képszerkesztés a feladatunk, hanem a gyors, hatékony kreatívok készítése.

 

Offline vs. online képszerkesztés

 

A Photoshopnak, vagy az ingyenes alternatíváinak, például GIMP-nek rengeteg előnye van.

Több évtizedes múlttal rendelkező szoftverek, ezért minden funkció megtalálható bennük, amire valaha szükség lehet. És pontosan ez a legnagyobb hátrányuk is.

A rengeteg lehetőségnek köszönhetően annyira bonyolulttá váltak, hogy egy átlag felhasználó a megnyitásakor egyből be is zárja, mert több száz funkció és gomb várja.

Ezzel szemben az online képszerkesztők egyszerűek, letisztultak, a böngészőből mindenfajta telepítés nélkül használhatóak, és csupán néhány egyszerű kattintással el tudják látni a feladatukat.

Nincs a bonyolultabb szoftverekkel semmi baj sem, egyszerűen csak más felhasználókat céloznak.

Ha saját magadnak hobbiként raksz össze képeket, vagy egy családi/baráti rendezvényre egyszeri alkalomból, netalán a vállalkozásod képi világát és kreatívjait szándékozod megszerkeszteni (például facebook bejegyzéseket, vagy borítóképet a cikkeidhez) – ez esetben az online képszerkesztők nyújtják a legjobb megoldást.

Ha viszont huzamosabb ideig, folyamatosan képeket kell szerkesztened egyre profibb szinten, akkor érdemes lehet majd utánanézned a GIMP-nek vagy a Photoshop-nak is.
 

Top 5 online képszerkesztő

 

1. Canva

 

Canva online képszerkesztő előnézete

Canva – A legnépszerűbb online képszerkesztő

 

A Canva az egyik legegyszerűbb, de mégis legprofibb megoldás a piacon.

Egy regisztráció után azonnal el tudod kezdeni használni, hiszen teljesen ingyenes.

Freemium modellel működik, tehát egyes képekért és grafikákért fizetned kell, de bőven ad elég alternatívát ahhoz, hogy ingyenes online képszerkesztőként is megállja a helyét.

Rengeteg sablon is elérhető hozzá, például:

  • Infografikák
  • Social media sablonok
  • Névjegykártyák.

Ez azt jelenti, hogy nem kell beállítanod semmiféle képméretet, a Canva megteszi helyetted, sőt egy előre megformázott mintát is ad – neked pedig tényleg csak a fontos dolgokkal kell foglalkoznod.

 

2. Pixlr

 

pixlr képszerkesztő szerkesztői felülete androidon

Egyik hatalmas előnye, hogy nem csak számítógépen, de tableten és telefonon is elérhető.

Ezért bármikor, akár utazás közben is könnyen létrehozható egy kreatív, hogy mire megérkezel az úticélodhoz, már ne kelljen vele foglalkoznod.

A Canva-hoz hasonlóan freemium modellel működik, tehát alapvetően ingyenes, de vannak benne fizetős grafikák, betűtípusok, stb.

Rengeteg oktatóanyag is rendelkezésünkre áll, de a program maga rendkívül intuitív, egyszerű és átlátható, ezért az esetek többségében nem lesz semmiféle extra oktatásra szükségünk.

Ezek sokkal inkább a haladó képszerkesztéshez szükségesek, mert a Pixlr-rel arra is lehetőség van, hála a megannyi funkciónak.

 

3. Befunky

 

befunky egyszerű képszerkesztő szerkesztői felülete

Befunky – egyszerűen szerkeszd meg! ;)

Ez az eszköz nagyon egyszerű és intuitív.

Fontos elmondani, hogy a nagyobb képeket nem kezeli olyan jól, teljesítményben elmarad a többi képszerkesztőtől a listán, de kisebb képekben nagyon-nagyon hasznos!

Tehát főleg azoknak ajánljuk a használatát, akik egy-egy egyszerű képet akarnak készíteni közösségi médiára, például a Hubspot grafikája remek ízelítő:

 

4. Visme

 

visme ingyenes képszerkesztő sablonjai

Visme ingyenes online képszerkesztő sablonjai

A Visme egy remek ingyenes képszerkesztő program letöltés nélkül.

Rengeteg sablonja van, amelyek a többi képszerkesztőtől kicsit különböznek, de a hagyományos iparágakban például remekül tudnak működni.

Mivel csak 5 projektet lehet mentve tartani, ezért érdemes olyanoknak használni, akik kevés grafikával dolgoznak, leginkább saját maguknak.

Erre jó példa az autópályamatrica, a napelem vagy az energetikai tanúsítvány iparág:

energetikai tanúsítvány képszerkesztővel készült grafikája

Energetikai tanúsítvány online képszerkesztővel készült grafikája

Ha fontosak számodra a sablonok, érdemes minden egyes ingyenes online képszerkesztő programot kipróbálnod a listából, mert minden oldal esetében más-más iparághoz illő sablonokat lehet találni.

 

5. Google Photos

 

Google Photos felület

Google Photos felülete

A Google Photos-t nem kell bemutatni, rengetegen ismerik és használják.

Azt azonban már kevesen tudják, hogy képet is lehet benne szerkeszteni – mindenfajta felesleges cicoma nélkül!

Maga a képszerkesztő ugyanolyan intuitív és könnyű, mint az egész fotóapp, ezért ha a fotóidat még nem a Google Photos-ban tárolod, mindenképp próbáld ki!

Éppen ezért mi főleg a fotószerkesztéshez ajánljuk, mert ahhoz, hogy egy fotót a megfelelő képarányúra, méretűre és formájúra vágj, tökéletesen megfelelő!

Lehet online képszerkesztő szoftverként is használni, vagy letölthető számítógépre, telefonra és tabletre is.

 

Összefoglalás

Szinte minden online képszerkesztő program freemium modellel működik, tehát alapvetően ingyenesként indulnak, de ha már nem elég a sok ingyenes grafika és betűtípus, lehetőséged van előfizetni a prémium funkciókra.

 

Amit még érdemes tudnod:

Nagyon sok jó ingyenes képkereső oldal létezik a neten. Ezek közül a Pixabay és az Unsplash talán a legnépszerűbbek. Ezek használatával nem igen lehet mellélőni.

Ezekről az oldalakról bármikor, teljesen ingyen, mindenfajta hivatkozási kötelezettség nélkül tudsz fotókat letölteni, amelyeket bárhol felhasználhatsz, legyen az a céged social media profilja, egy fontos prezentáció – vagy bármely online tartalmad!

Ha érdekel, hogy milyen fotókat tehetsz fel a weboldaladra, ide kattintva ezt is megtudhatod! :)

Oszd meg, ha tetszett!