Frissítve: 2019 július

 

Az egyik legnagyobb rémület, mely alapjaiban rengeti meg biztonságos kis világunkat, ha váratlanul elérhetetlen a Facebook. :)

Hogy megtudd, mások is így jártak-e, vagy a hiba csak a te készülékedben van, használd ezt az eszközt:

 

Facebook leállás ellenőrző eszközök

 

“Mindenkinél elérhetetlen, vagy csak nálam?”

A Facebook összeomlást itt is ellenőrizheted, ráadásul magyar hozzászólásokkal.

Facebook leállás ellenőrző - másnál is leállt, vagy csak nálam?

Ezt látod, ha a hiba nem a te készülékedben van – Másnál is összeomlott a Facebook

 

Nagyon hasznos kis eszközökről van szó. Akár a saját honlapod, akár más weblap elérhetetlensége esetén ellenőrizni tudod, hogy a probléma központi, vagy csak nálad jelentkezik.
Egyáltalán nem mindegy, hogy a saját eszközödet, szoftveredet kell pénzért javíttatnod, esetleg órákat, napokat eltöltened a hibakereséssel és a megoldással, vagy hátradőlhetsz, várva, hogy a Facebook szakemberei oldják meg a gondot.

És igen, a Facebook elérhetősége nagyon is központi kérdés lehet, ha üzleti célra használod…!
:)

Leállt a Facebook hibaüzenet

A manóba… Leállt a Facebook!

 

Egyre gyakrabban tapasztalhatjuk a hibákat a Facebook-on

 

2019 március-április óta jóval több a Facebook leállás, hirtelen összeomlás, mint azelőtt volt. Az akkori több órás, globális leállást Mark Zuckerberg karbantartási munkálatokkal magyarázta:
“Jelenleg olyan kérdéses problémák merültek fel, amelyek API- (rendszer, amelynek segítségével a legmagasabb szinten álló felhasználó regisztrációs rendszerünket programozottan használhatja a saját rendszeréből) kérelmek megjelenését okozhatják, hosszabb várakozási időt vagy hibát eredményezve. Vizsgáljuk a problémát, és keressük a lehetséges megoldást.”
/forrás: hirado.hu/

Nemrégiben néhány napig nem töltődtek be a képek sem a Facebook, sem az Instagram felületén, jelenleg pedig szintén nagy átalakítások folynak a háttérben – a Facebook hirdetéskezelője újul meg alapjaiban.

Az egyre gyakoribb Facebook akadozásokat nyilvánvalóan az okozza, hogy a Facebook felhasználó-tábora egyre nő, a közösségi médium pedig lassan kezelhetetlen óriássá duzzad. A folyamatos fejlesztések, átalakítások milliónyi nem várt hibát okoznak, amit további fejlesztésekkel igyekeznek kiküszöbölni, ami ismét… Nem folytatom. Amit bizonyosan tudhatunk, hogy a legsikeresebb rendszerek is csak egy pontig tudnak növekedni, a végtelenségig nem. A végső összeomlás előbb-utóbb törvényszerű, egy-két-tíz vagy ötven év múlva – nem tudhatjuk.

 

Ne csak a Facebook legyen…

 

Ha a közösségi felületeket nem csak szórakozásra, tartalom-fogyasztásra használod, hanem pénzt is keresel vele, akkor figyelj oda: Tilos az egylábon-állás!

Nagyon fontos, hogy SOHA, de soha ne építsd a megélhetésed online marketingjét, értékesítését egyetlen csatornára, ami ráadásul nem is a tiéd! Üzleti öngyilkosság, hiszen a jól felépített birodalmadat bármikor kihúzhatják alólad!
Az online üzleti megjelenésed a honlapodra épüljön, a Facebook-ot használd nagyon hasznos, de nem nélkülözhetetlen eszközként!

 

Mit tehetsz még, ha leállt a Facebook?

 

  • Frissítsd az oldalad! Indítsd újra a böngésződ!
  • Ellenőrizd a leállást a fenti eszközökkel, ez információt ad arról, hogy a hibát nálad kell keresni, vagy elég, ha hátradőlsz, és megvárod, amíg a Facebook csapata kijavítja
  • Ha van Twitter fiókod, kövesd be a #facebookdown hashtag-et, innen is sok információt nyerhetsz
  • Ha mobilon Facebook-ozol, elképzelhető, hogy a telepített Facebook applikációddal van probléma. Ezekre a Google keresőben (például így: Facebook app crash), vagy a Google Play áruházban, az app oldalán kereshetsz választ, többnyire angolul.

 

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg a Facebook-on – Ha tudod! :D

 

Oszd meg, ha tetszett!