Ha velünk készítteted a weblapod, erre a cikkre nincs szükséged! :-)

A kulcsszavak kiválasztása a keresőbarát honlap elkészítésének alapja. Akár több napos előkészítést, munkát is igényelhet, de nem szabad rá sajnálni az időt!

Elmondható, hogy egy honlapot 1 fő kulcsszóra, és további 4-5 kulcsszóra optimalizálunk. Az oldalakat 1, maximum két erős kulcsszóra célozzuk be.

Természetesen a kulcsszó elsősorban a tevékenységünkkel kapcsolatos, de sokszor fontos lehet, hogy földrajzi helyet is optimalizáljunk.

A kulcsszó kiválasztásához rengeteg szoftver található meg az interneten. Ha ingyenes eszközzel szeretnénk dolgozni, a legjobb a Google kulcsszó-tervező eszköze (itt található meg: KULCSSZÓ-VÁLASZTÓ).
Ehhez szükséges egy Google fiókkal rendelkeznünk – az is elegendő, ha Gmail-es email fiókunk van. Ha nincs, úgy a jobb felső sarokban, a Fiók létrehozása menüpont alatt másfél perc alatt kreálhatunk egyet. :)

Fontos, hogy olyan kulcsszavakat találjunk, amik nem túl általánosak, kifejezik a tevékenységünket, de még nem annyira specifikusak, hogy alig van rájuk keresés. (Persze a nagyon specifikus kulcsszavakra sokkal relevánsabbak lesznek a találatok…)

Ha mi készítjük a honlapodat, akkor a te feladatod mindössze összeírni 20-30, tevékenységére jellemző kifejezést, hívó-szót. A többit megoldjuk helyetted! :)

 

Illusztráció: freedigitalphotos.net

 

 

Oszd meg, ha tetszett!