Honlapkészítés sablon szürkeA honlap ez esetben úgy működik, mint egy szép, több oldalas hirdetés, mely bemutatja vállalkozásának arculatát, termékeit vagy szolgáltatásait, és segít a vevőnek, hogy az elérhetőségeken keresztül kapcsolatba lépjen Önnel.

De hogyan fogják jövendő ügyfelei megtalálni az Ön honlapját, amikor begépelik a keresőbe például, hogy „állatorvos, 2. kerület”? Vajon hogyan kerül az Ön oldala a kereső első lapjaira a sok-ezer találat közül? (A felhasználók ugyanis az első három oldalig hajlandóak keresgélni a találatok között.)

A folyamat neve: keresőoptimalizálás (angol megfelelője a search engine optimization, azaz seo). Ez egy összetett, részben technikai, részben tartalmi folyamat.
A technikai része a honlap elkészültéig tulajdonképpen két részből áll: a megfelelő kulcsszavak megtalálása és a weblap egészének és oldalainak helyes targetálása.

A tartalom keresőoptimalizálása is nagyon lényeges feladat, erről bővebben ITT olvashat.

Amikor honlapunk „internet-kész” lesz, a keresőoptimalizálásban továbbléphetünk az ún. linképítéssel. A link-építésről bővebben a későbbiekben olvashat. 

 

Share
Oszd meg, ha tetszett!